Staan de inloopavonden over te maken keuzes al in uw agenda?

22-10-2018 2302 keer bekeken 0 reacties

Even een reminder: aanstaande donderdagavond (25 oktober) vindt al de eerste inloopavond plaats over te maken keuzes per deelgebied. Staat deze datum of de tweede avond op woensdag 31 oktober al in uw agenda? We vinden het belangrijk dat u heeft kunnen meepraten over de toekomst van uw leefomgeving.

Uw mening

De Notitie Kansrijke Oplossingsrichtingen (NKO) met vier kansrijke inrichtingen voor het Rivierklimaatpark is in september jl. vastgesteld. Om een volgende stap te maken richting een afgewogen gezamenlijk toekomstperspectief eind 2019 hebben we nu geïnventariseerd wat de dilemma’s zijn waarover we nog keuzes moeten maken met elkaar.

Tijdens de inloopavonden horen we graag uw mening over deze keuzes. Uw inbreng nemen we mee in de besluitvorming die het komende half jaar plaatsvindt over welke maatregelen uit de NKO we op welke locatie en in welke vorm daadwerkelijk willen realiseren.

Keuzes per deelgebied

Om belangen en dilemma’s enigszins te ordenen en efficiënt met elkaar in gesprek te kunnen gaan, hebben we het projectgebied langs de IJssel tussen Arnhem en Giesbeek opgedeeld in vijf deelgebieden:

  • Rheden
  • Rhederlaag
  • Koppenwaard
  • Westervoort
  • Arnhem

Over wat voor keuzes gaat het?

In elk deelgebied hebben we nog keuzes te maken over bijvoorbeeld recreatieve voorzieningen, landgebruik of rivierverruiming:

Willen we het Rhederlaag aantrekkelijker maken voor lokale mensen of juist bezoekers van verder weg aantrekken? Wilt u een fietsbrug over de IJssel of heeft u een voorkeur voor pontjes? Kan landbouw en natuur samengaan en zo ja, hoe dan? Waar kan de rivier meer ruimte krijgen en hoe past dat bij de behoefte aan extra wandelroutes? En wat doen we met de oude steenfabrieken? Willen we die terreinen teruggeven aan de natuur? Of is zo’n locatie bij uitstek geschikt voor enige vorm van recreatie of duurzame energiewinning?

Dit zijn niet de enige dilemma’s die we willen bespreken, maar we hopen u hiermee voldoende inzicht te hebben gegeven in wat u kunt verwachten. En voldoende reden te geven om naar één van de inloopavonden te komen.

Locaties en tijden

Er is geen vast programma. U bent van harte welkom om tussen 19.00 en 21.00 uur binnen te lopen op één van de volgende locaties:

  • 25 oktober 2018: Sandton Hotel De Roskam, Arnhemsestraatweg 62, 6991 JG Rheden
  • 31 oktober 2018: zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11, 6931 BA Westervoort

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen