Zet alvast in uw agenda: 1, 2 en 3 juli inloopbijeenkomsten Rivierklimaatpark

15-06-2019 6188 keer bekeken 2 reacties

Begin juli 2019 organiseren we drie inloopbijeenkomsten over het concept Voorkeursalternatief. We bespreken dan de inhoud met u. We zijn ontzettend benieuwd naar wat u daarvan vindt. Uw reactie nemen we mee naar het overleg van onze Stuurgroep over het concept Voorkeursalternatief.

Zet de inloopbijeenkomsten alvast in uw agenda. Meer informatie volgt op onze website en via deze nieuwsbrief.

Data, tijden en locaties

De inloopbijeenkomsten vinden elke dag plaats van 16.00 tot 18.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur op de volgende locaties:

  • maandag 1 juli: Gasterij De Kommensaal, Koestraat 1, 6988 AA Lathum
  • dinsdag 2 juli: Sandton Hotel De Roskam, Arnhemsestraatweg 62, 6991 JG Rheden
  • woensdag 3 juli: zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11, 6931 BA Westervoort

Wat is een Voorkeursalternatief?

Het concept Voorkeursalternatief Rivierklimaatpark, dat we begin juli met u willen bespreken, bevat het gezamenlijke toekomstperspectief van de tien partners. In hoofdlijnen staat beschreven welke maatregelen we zouden willen treffen om van het IJsselgebied tussen Arnhem en Giesbeek een klimaatbestendig en toegankelijk rivierklimaatpark te maken. Het concept Voorkeursalternatief is opgebouwd uit een combinatie van maatregelen uit de vier kansrijke oplossingsrichtingen uit de Notitie Kansrijke Oplossingsrichtingen. Deze oplossingsrichtingen zijn in 2018 samengesteld onder andere op basis van bijna 150 ideeën en wensen van bewoners en (agrarische) ondernemers uit het Rivierklimaatpark.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

2  reacties

01-07-19 om 11:56

Beste Jeanette Senhorst, bedankt voor uw reactie en goede ideeën om creatief om te gaan met het verzamelen van zwerfafval. Fijn dat u meedenkt over een schone leefomgeving in het Rivierklimaatpark! We geven uw ideeën door aan de gemeente Zevenaar en Leisurelands die het beheer van het gebied verzorgen. Het project Rivierklimaatpark zit momenteel in de Verkenningsfase. In deze fase werken we maatregelen op hoofdlijnen uit. In 2020 start de Planuitwerkingsfase waarin we de plannen gedetailleerd uitwerken (incl. beheer). Belanghebbenden kunnen ook dan weer volop meepraten.

Fam. Senhorst

01-07-19 om 10:08

BELOONBELEID VOOR ZWERFAFVAL!
Aangezien het alweer met de vele zonne uren druk is rond rhederlaag, wordt het gebied vol belast met zwerfafval.
Zijn er bij jullie belanghebbenden al ideëen hoe dit aan te pakken!
Mijn idee is een orgineel beloonbeleid!
Vroeger vonden onze kinderen
Holle bolle gijs op de efteling leuk.
Onlangs zag ik een filmpje in een aziatisch land waar de bevolking hun blikjes en flesjes in een apparaat stopten en er een ticket voor de metro terug kregen.
Zie hier in januari het enthousiast kerstbomen verzamelen door kinderen en ze worden beloond!
Zoiets zo hier in de regio ook kunnen.
Zet overal apparaten neer waarin zwerfafval verdwijnt en een ticket verschijnt!!
Met veluwezoom,posbank,gemeentes en leisurelands en plaatselijke ondernemers vergoeding regeling treffen, voor ingeleverd zwerfafval bij een apparaat, een ticket voor bolletje ijs bij IJS&zo.
Of wat drinken bij de spar of kopje koffie met limo bij de campings of bij de Molen lekkers in giesbeek, etc.
Creëert ook al van jongsaf aan een gezamelijke verantwoordelijkheid voor een opgeruimde natuur en regio hier.
Ook beter voor onze boeren!
De boeren maaien hier langs de dijken het hoge gras en geven dat hun vee. Er sterven steeds koeien door het eten van scherpe stukjes van kapot gemaaide blikjes.
Zou dus ook voor onze boeren en hun dieren een uitkomst zijn.
Het plan lijkt me niet zo ingewikkeld om uit te voeren in overleg met gemeentes, leisurelands, veluwezoom,posbank en plaatselijke ondernemers de schouder eronder te zetten om de bezoekers en de jeugd het asiocale gemakzuchtige gedachte om alles van je af te gooien, naar een nieuwe positieve opgeruimde mindset, door mensen er iets tegenover te stellen.
Ik hoor graag wat jullie vinden van mijn ideëen om rondom mijn omgeving schoner te houden?
Mvg jeanette senhorst

Cookie-instellingen