Succesvolle startbijeenkomst samenwerking agrariërs, natuurorganisaties en overheden

09-07-2020 816 keer bekeken 0 reacties

Op 16 juni jl. kwam een groep van 23 agrariërs, natuurbeheerders en overheden bij elkaar in Dieren. Samen gingen ze in gesprek over de toekomst van landbouw en natuur in het Rivierklimaatpark en op de Veluwezoom.

Al geruime tijd wordt er door betrokken partijen op de Veluwezoom en in het team van het Rivierklimaatpark IJsselpoort gesproken over een samenwerking van agrariërs, natuurbeheerders, overheden en andere partijen. Met als doel om samen de biodiversiteit in het gebied te verbeteren en te komen tot een nieuw verdienmodel voor de landbouw. Natuurorganisaties en agrariërs zoeken daarbij naar een samenwerking voor de lange termijn.

Eerste stappen

De groep die dinsdag 16 juni tijdens een startbijeenkomst bij elkaar kwam, bestond uit regionale agrariërs en vertegenwoordigers van Natuurmonumenten, het Gelders Landschap, de agrarische natuurvereniging en betrokken overheden. Eerste stappen zijn gezet door de te bereiken doelen en resultaten met elkaar scherp te maken en af te spreken hoe we dit samenwerkingsproces verder gaan aanpakken.

Er was veel enthousiasme om samen te werken aan een ecologisch en recreatief aantrekkelijk landschap. En er zijn zorgen gedeeld over de grote gronddruk in het gebied en de onzekerheden in het grondgebruik. Een kernteam gaat aan de slag met het vervolg.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Gerrit Dijkstra via rivierklimaatpark@gelderland.nl  

Velperwaarden centraal in uitzending BuitenGewoon
Bijzondere bloemen, weidevogels, groepjes reeën en een idyllisch boerenlandschap… het is allemaal te zien in de Velperwaarden. Het natuurgebied, dat onderdeel uitmaakt van het Rivierklimaatpark, stond 6 juni centraal in het tv-programma BuitenGewoon bij Omroep Gelderland.
Lees meer op de website van Natuurmonumenten en bekijk de uitzending.

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen