Internationale aandacht voor Rivierklimaatpark IJsselpoort

14-09-2022 658 keer bekeken 0 reacties

Op maandag 12 september kwam er een groep Japanse bezoekers naar het Rivierklimaatpark, waaronder 2 hoogleraren, een beleidsadviseur van een gemeente en studenten. De Japanners wilden meer leren over integraal riviermanagement en onze manier van samenwerken met partijen in het gebied.

De Japanners wilden leren hoe wij de rivieropgaven combineren met het behoud van ecologische waarden, bedrijvigheid, toerisme en recreatie. Dit deden zij in opdracht van de gemeente in Kyoto.

Vanuit ons team hebben we het programma Rivierklimaatpark IJsselpoort toegelicht en zijn we aan de hand van posters met elkaar in gesprek gegaan. Vervolgens hebben we hen op de fiets rondgeleid door het gebied. Ze waren erg onder de indruk van hoe onze landschapsarchitecten ontwerpen in lagen (Rivier-Klimaat-Park) en van onze integrale aanpak. Ze waren verrast over de hoeveelheid mensen en specialismen waarmee we participeren om tot een plan te komen. 

Aansluitend aan het bezoek aan Rivierklimaatpark, ging de delegatie door naar Nijmegen om meer te horen over het onderhouden van de Spiegelwaal, een onderdeel van Ruimte voor de Waal, een traject dat een van de hoogleraren gevolgd heeft vanaf de planvorming. Ook het onderhoud van gerealiseerde projecten, is onderdeel van integraal riviermanagement.

 

 

 

 

 

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen