Grootste hoogwateroefening ooit ook in projectgebied Rivierklimaatpark

04-10-2017 1021 keer bekeken 0 reacties

Oost-Gelderland, Zuid-Overijssel en de Veluwezoom –het werkgebied van waterschap Rijn en IJssel – waren vorige week onderdeel van de grootste hoogwateroefening ooit in Nederland. Er werd ook geoefend in het projectgebied van Rivierklimaatpark IJsselpoort.

Ruim duizend dijkwachten van de vijf deelnemende waterschappen en Defensie inspecteerden tijdens de oefening 1.147 kilometer rivierdijk in heel het land en oefenen op enkele plekken met noodmaatregelen. Waterschap Rijn en IJssel experimenteerde op de IJsseldijk in Gorssel met een innovatieve waterkering die zichzelf vult met stijgend rivierwater. Ook werd er een zogeheten systeemtest gedaan in het projectgebied van Rivierklimaatpark IJsselpoort.

De oefening wordt de komende tijd geëvalueerd. De resultaten worden op een later moment bekendgemaakt.

Foto:
Tijdens hoog water kunnen los drijvende bomen het talud van een dijk ernstig beschadigen. Om het talud te beschermen worden doeken en zandzakken aangebracht. Deze worden door middel van bekramming op hun plek gehouden. (foto door Ivo Hutten)

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen